Ілюстрація / REUTERS

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка змінив групи прокурорів у ряді кримінальних проваджень щодо розкрадання державних коштів, а також неналежного використання державного майна на підприємствах Укроборонпрому.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

«Генеральний прокурор Руслан Рябошапка за результатом опрацювання звернення ДК «Укроборонпром», а також аналізу зібраних матеріалів на початку 2020 року змінив групи прокурорів у ряді кримінальних проваджень щодо розкрадання державних коштів, а також неналежного використання державного майна на підприємствах Укроборонпрому», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЗа 20 днів роботи в Укроборонпромі Найєм "розбагатів" на 310 тисяч гривень - ЗМІ

Зазначається, що здійснення процесуального керівництва у цих кримінальних провадженнях генпрокурор доручив прокурорам військової прокуратури Центрального регіону України.

Також в Офісі генпрокурора зауважили, що прокурори підготували плани досудового розслідування, дають доручення оперативним працівникам щодо забезпечення дослідження обставин кримінальних правопорушень та установлення всіх причетних до їх вчинення осіб.

Крім того, вказується, що спеціалізована прокуратура у сфері нагляду за кримінальними провадженнями про військові злочини та у сфері оборонно-промислового комплексу взяла під контроль стан досудового розслідування у згаданих розслідуваннях.