Під час обшуків оперативники СБУ вилучили комп’ютерну техніку / фото ssu.gov.ua

В СБУ заявили, що викрили міжрегіональне хакерське угруповання, яке спеціалізувалося на викраденні коштів держпідприємств.

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

У відомстві розповіли, що під виглядом тестування програмного забезпечення нібито за завданням "головного офісу", вони змушували посадовців розкривати їм необхідні дані для доступу до обчислювальної техніки держустанов та рахунків у міжнародних електронних платіжних системах.

Відео дня

Викрадені кошти зловмисники через систему міжнародних переказів переводили на рахунки підставних осіб та привласнювали.

Читайте такожХакер заробив чверть мільйона на викраденні акаунтів відомого ігрового сервісу (фото)

Зокрема, задокументовано викрадення хакерами у 2019 році близько 200 тисяч гривень запорізької філії "Укрпошти".

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів справи оперативники СБУ вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та флешки з даними, що підтверджують проведення інших незаконних операцій.

"Наразі вирішується питання щодо здійснення трьом зловмисникам повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство", - підсумували в СБУ.

Раніше УНІАН повідомляв, що київська місцева прокуратура №5 скерувала до суду обвинувальний акт відносно 17-річного хлопця, який зламав комп’ютер ТЦ та вивів на рекламний екран свастику.