Дело против Павла Аброськина и Сергея Зинченко рассмотрят 15 июня / Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення суд ухвалив після виявлення неточностей, допущених у списках присяжних.

Зокрема, на початку судового засідання головуючий у цій справі почав цікавитися у сторін судового процесу їхньою думкою щодо складу присяжних.

Захисники обвинувачених заявили відвід кандидата у присяжні Юрію Щербакову. На їхню думку, він не може бути присяжним, оскільки вже є народним засідателем, а закон не дозволяє поєднувати ці два статуси.

Відео дня

Читайте такожРозстріл Майдану: адвокати екс-беркутівців заявляють, що проти їх підзахисних немає жодного доказу

Крім того, з'ясувалося, що інший кандидат у присяжні Марія Катунь, хоча і включена до списку присяжних Святошинського районного суду, зареєстрована за місцем проживання в Шевченківському районі, тому взагалі не може бути присяжною у Святошинському суді.

Після цього головуючий у справі прийняв рішення зробити перерву в судовому засіданні до 14.00 15 червня для того, щоб перевірити весь список присяжних щодо того, чи можуть вони брати участь у цьому судовому засіданні.

Як повідомлялося, слухання справи про обвинувачення Аброськіна і Зінченка в масових вбивствах активістів Майдану повинно було початися 3 червня у Святошинському райсуді Києва з участю присяжних суддів у складі.

Суд складатиметься з двох професійних суддів та трьох присяжних.