Прокурор перейшов на службу до окупантів / фото УНІАН

Прокуратура автономії повідомила про підозру колишньому прокурору Роздольнинського району АР Крим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Читайте такожДенісова засудила "облаву" правоохоронців на мусульман біля мечеті в Києві

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відео дня

За даними слідства, на підставі свідчень працівників так званого «отдела МВД России по Раздольненскому району» Роздольнинським районним судом винесено вирок за ст. 319 КК РФ відносно громадянина України та призначено йому покарання у вигляді 320 годин обов’язкових робіт за начебто приниження представника «правоохоронного органу» окупантів підчас проведення незаконного обшуку.

При цьому в прокуратурі АРК нагадали, що правосуддя на території України та, зокрема території тимчасово окупованого півострова, повинно здійснюватися виключно у порядку та на підставі законодавства України, тому вищезазначений вирок винесений незаконно.

«Своєю чергу прокурор Роздольнинського району, який перейшов на службу до окупантів, розуміючи незаконність раніше винесеного вироку суду, в супереч Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та Конвенції про захист цивільного населення під час війни, вимагав зміни покарання за вказаним вироком з 320 годин обов’язкових робіт на більш суворе покарання у вигляді 40 діб позбавлення волі. Як результат, суд, задовольнив клопотання вказаного прокурора та змінив покарання громадянину України, чим порушив право українця на свободу і особисту недоторканість та справедливий суд», - зазначили у відомстві.