Інтернет може бути небезпечним місцем для дітей / Act For Kids

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба заявляє, що кожні 5 хвилин в Інтернеті з’являється фото чи відео сексуального насильства над дитиною.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на брифінгу в Києві.

Читайте такожАвтор ідеї про обмеження на ґаджети у школах пояснив свою позицію

Відео дня

«Кожні 5 хвилин в Інтернеті з’являється фото чи відео із сексуальним насильством над дитиною. 40% матеріалів зображують дітей віком до 10 років. Кожна третя фотографія, яка зображує сексуальне насильство над дитиною, – це особисте селфі дитини. Звісно, що це може бути або добра воля самої дитини, або злочинці, які змушують дитину це робити», - сказав він.

За словами Кулеби, дитина не завжди розуміє, що вона робить, і небезпеку таких дій.

«Спілкуючись з дорослими, я не завжди бачу розуміння дорослих також, що перегляд зображень сексуального насильства, відео сексуального насильства над дітьми є сексуальним насильством над дитиною. Коли дитина у віці 5-12 років переглядає через Інтернет сцени із сексуальним насильством над дітьми, вона зазнає сексуального насильства - це руйнує психіку дитини, і чим молодша дитина, тим більшої шкоди вона зазнає», - наголосив уповноважений.

За словами Кулеби, подібне насильство – це травмування, яке досить часто залишається в дитини на все життя. «Ми досить серйозно піднімаємо питання захисту дітей від кіберзлочинців», - підкреслив він.

Як зауважив Кулеба, 85% батьків не знають, куди їм звертатися, коли їхні діти зазнають серйозних проблем в Інтернеті. «Близько 3 тисяч осіб щодня в Україні розповсюджують такий контент. Тисячі таких злочинців продовжують використовувати малолітніх дітей як порнооб'єкти. Зі свого боку ми завтра також будемо проводити круглий стіл у парламенті і будемо обговорювати питання покарання злочинців і будемо намагатися вдосконалити законодавство і врегулювати відповідні норми в законодавстві», - наголосив Кулеба.