Одному з екс-керівників Укрбуду продовжили арешт / фото фото politie.nl

Сьогодні слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжив арешт колишньому заступнику директора ТОВ "Укрбуд Девелопмент" В’ячеславу Мармишу, підозрюваному у пособництві в заволодінні нерухомістю Національної гвардії.

Як повідомляється на сторінці ВАКС у Facebook, строк запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою продовжено до 9 квітня включно.

"Суддя також зазначив, що в будь-який момент підозрюваний або інша фізична чи юридична особа може внести заставу, розмір якої визначений Апеляційною палатою ВАКС від 6 лютого в розмірі 40 млн грн. У разі внесення застави на підозрюваного будуть покладені додаткові обов'язки. Зокрема, він буде зобов'язаний носити електронний засіб контролю (браслет) та здати на зберігання до відповідних органів свій закордонний паспорт або документи, які дають право на виїзд з території України", - йдеться в повідомленні суду.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, розслідування махінацій з нерухомістю НГУ детективи НАБУ здійснюють з грудня 2017 року.

Слідство встановило, що у 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (в подальшому реорганізовано в ГУ Нацгвардії) та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий будинок. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

Читайте такожАфера з квартирами для Нацгвардії: суд майже у сім разів збільшив заставу одному з підозрюваних

У 2016-2017 рр. сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва. Вартість цих квартир, за даними експертизи, на 81 млн 635 тис. 448 грн менша за ту, в яку оцінені квартири, що мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей.

15 травня 2019 року детективи повідомили про підозру у заволодінні майном Нацгвардії на 81,64 млн грн екс-командувачу Нацгвардії Юрію Аллерову, директору компанії «Укрбуд» Олегу Майбороді і незалежному оцінювачу Алісі Гринчук.

Суд обрав Аллерову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 4,8 млн грн. Після внесення коштів він вийшов із СІЗО. Майбороді було обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 млн грн, Гринчук - у вигляді застави у 1,5 млн грн.

Читайте такожВАКС скасував заочний арешт Клюєва

У липні у справі було повідомлено про підозру виконавчому директору компанії-забудовниці.

У жовтні – екс-президенту корпорації «Укрбуд», колишньому народному депутату від групи «Воля народу» Максиму Микитасю. Йому було обрано запобіжний захід у вигляді застави, що діє до 14 лютого 2020 року. 20 січня Микитась намагався вилетіти з України, але правоохоронці зняли його з літака.

21 січня 2020 року в НАБУ повідомили, що у справі з’явився шостий підозрюваний – колишній заступник директора держкорпорації В’ячеслав Мармиш. ВАКС постановив арештувати його до 14 лютого з альтернативою внесення 6 млн грн застави, 6 лютого розмір застави було збільшено до 40 млн грн.