Прокуратура відреагувала на дії окупантів / фото УНІАН

Відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного захоплення російськими прикордонниками українського маломірного судна з чотирма рибалками на борту, що сталося сьогодні в Азовському морі.

Читайте такожПомпео: Росія захопила Крим, бо зневажала територіальну цілісність України

Про це повідомляється в Telegram прокуратури Автономної Республіки Крим.

Відео дня

"Сьогодні, 15 лютого 2020 року, під процесуальним керівництвом прокуратури автономії ГУНП в АР Крим та м. Севастополь розпочато кримінальне провадження за статтями 146 та 278 КК України за фактом незаконного захоплення "співробітниками прикордонного управління ФСБ Росії" українського судна з чотирма особами на борту. Слідством встановлено, що окупаційні "правоохоронці" 15.02.2020 року в західній частині Азовського моря затримали маломірне судно з чотирма рибалками на борту. Разом з судном їх відвезли до порту окупованої Керчі", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 лютого, російські прикордонники заявили, що капітан судна не виконав вимогу про зупинку і спробував втекти.

"В ході огляду плавзасобу виявлено понад 290 екземплярів камбали-калкан, а також незаконне знаряддя лову – ставну сітку. При цьому суднові, реєстраційні документи, в тому числі на право видобутку (вилову) водних біологічних ресурсів, у затриманих були відсутні", - заявили в прес-службі так званого "прикордонного управління ФСБ Росії в окупованому Криму".

Судно вийшло з села Райнівка Приморського району Запорізької області України.

Як повідомила так звана "уповноважена з прав людини в Криму" Лариса Опанасюк, команду українського судна затримано на 48 годин.