Євген Анісімов був затриманий 16 лютого / фото facebook.com/evgenyjchernyak

Заводський суд Запоріжжя обрав запобіжний захід Євгену Анісімову, який підозрюється в створенні організованого злочинного угруповання.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, засідання суду відбулося пізно ввечері в понеділок, 17 лютого.

Колегія суддів обрала Анісімову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави.

Відео дня

Чи будуть адвокати подавати апеляцію на це рішення, поки невідомо.

Читайте також"Там є, що ділити": експерт давши пояснення стрілянині в Мукачеві

Як повідомляв УНІАН, Євгена Анісімова затримали в одному з торгових центрів Києва в неділю, 16 лютого.

Правоохоронці ще шість років тому оголосили його в міжнародний розшук.

"Весь цей час він переховувався від органів слідства. Чоловік, 1975 р., підозрюється в створенні злочинної організації, яка займалася вимаганням коштів у підприємців, а також прикриття її діяльності. Також затриманого підозрюють у незаконному зберіганні та переробці зброї, організації так званих кримінальних "сходок" та координації діяльності злочинних груп, учасники яких скоювали тяжкі злочини", - повідомили в Нацполіції.

Чоловікові інкримінують створення злочинної організації, присвоєння майна, відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом, а також вимагання, незаконне виготовлення вогнепальної зброї та незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами (ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 2 і 4 ч. ст. 189, ч. 1 ст. 263-1 і ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).