Сесія облради запланована на завтрашній ранок / фото Полтавська ОДА

Через ситуацію в селищі Нові Санжари, де місцеві жителі протестують проти приїзду в медичний центр Національної гвардії на обсервацію евакуйованих з Китаю через коронавірус громадян, скликається позачергова сесія Полтавської обласної ради.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у Полтавській облраді, початок сесії заплановано на 10:00 21 лютого.

Голова облради Олександр Біленький заявив, що для участі в сесії запрошується керівництво Міністерства охорони здоров'я України, керівництво та депутати громади.

Відео дня

«Потрібно виключити будь-які прояви дестабілізації ситуації в області та поінформувати людей», - заявив він.

За словами Біленького, місцевій владі заздалегідь не повідомляли про те, що в Полтавську область доставлять на карантин прибулих з Китаю громадян.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 лютого, о 9:40 український пасажирський літак спецрейсу PQ 7302 з евакуйованими з КНР громадянами України та іноземцями здійснив посадку в міжнародному аеропорту «Бориспіль» на дозаправку, після чого він прилетів до Харкова.

За даними МОЗ, на борту літака – 45 українців, 27 іноземців та члени екіпажу, серед яких троє медиків.

З Харкова евакуйованих людей буде доправлено на територію медичного центру «Нові Санжари», що в Полтавській області. Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки.

У Нових Санжарах місцеві жителі протестують проти прибуття евакуйованих, заблокувавши дорогу міжрегіонального значення.