Мова йде про підроблену горілку різних марок / фото minjust.gov.ua

У Львівській області на спеціальному підприємстві знищено 14 тонн конфіскованого алкоголю загальною вартістю 4 млн грн.

Як повідомила прес-служба Мін'юсту, наймасштабніша в історії України публічна утилізація алкогольних напоїв відбулася в місті Винники.

"На спеціалізованому підприємстві, відібраному міжрегіональним управлінням Мін'юсту відповідно до Закону України "Про публічні закупівлі", знищено майже 14 тонн, або понад 37 тисяч пляшок алкоголю вартістю близько 4 млн гривень", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що знищення продукції відбувалося з відеофіксацією процесу.

Напої були вилучені в рамках виконавчого провадження про конфіскацію незаконно виготовлених алкогольних напоїв, які не відповідають вимогам ДСТУ і обклеєні марками акцизного податку, що не відповідають встановленим зразкам.

Читайте такожВ Одеській області знайшли спиртопровід Молдова - Україна

Як повідомив міністр юстиції Денис Малюська, утилізація конфіскованих підакцизних товарів запобігає їх повторному потраплянню на ринок.

"Сьогодні ми знищуємо майже 14 тонн конфіскованих алкогольних напоїв, виготовлених незаконно. Це найбільша в історії України публічна утилізація алкоголю. Невідомо, які наслідки мало б потрапляння такого "самопалу" на прилавки магазинів. Ми забезпечимо знищення цієї продукції, всі дії будуть задокументовані і зафіксовані на відео, щоб ні в кого не виникло сумнівів щодо долі цього конфіскату", - цитує прес-служба міністра.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2019 року Кабінет міністрів схвалив постанову Міністерства юстиції про вдосконалення порядку розпорядження конфіскованими підакцизними товарами (алкогольні напої, тютюнові вироби).

Згідно з постановою, такі товари повинні знищуватися на спеціальних підприємствах, а невеликі за обсягом партії - відповідними комісіями самостійно. При цьому вводиться відеозйомка процесу знищення конфіскату.