Суд постановив арештувати посадовців часів Януковича \  Фото УНІАН

Суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою для колишніх високопосадовців – двох керівників правоохоронних органів, яких підозрюють у причетності до організації вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів проти мітингувальників у лютому 2014 року.

Читайте такожШуляк заявив, що Янукович просив у Путіна ввести російських військових до України як миротворців

Як повідомила сьогодні прес-служба Офісу генерального прокурора, відповідне рішення ухвалив 4 березня Печерський районний суд.

Відео дня

За інформацію джерел УНІАН у правоохоронних органах, йдеться про екс-голову Служби безпеки Олександра Якименка та колишнього командувача Внутрішніми військами Станіслава Шуляка.

Вказується, що колишні посадовці переховуються від слідства та суду за межами України, ймовірно, на території РФ, у зв’язку з чим їх оголошено в розшук.

"Такі рішення суду дозволять прокурорам розпочати процедуру екстрадиції підозрюваних та дадуть можливість застосувати процедури спеціального досудового розслідування і заочного засудження", - пояснили в прокуратурі.

В Офісі генпрокурора нагадали, що у кримінальному провадженні від 23 червня 2017 року розслідуються обставини організації екс-президентом Віктором Януковичем перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів.

Зокрема, перевищення влади колишнім керівництвом правоохоронних органів з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників, в тому числі за фактами умисних вбивств та замахів на умисні вбивства учасників масових акцій протесту в центральній частині м. Києва та терористичного акту, вчинених з 18 по 20 лютого 2014 року (ч. 3 ст. 28, ст. 340, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 365, п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 121, ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу).