Представник Національного реєстру рекордів України приїхав з відзнакою до Чернівців / фото Чернівецької ОДА

У Чернівцях обласній клінічній лікарні сьогодні вручили відзнаку Національного реєстру рекордів України «Перший в Україні пацієнт лікарні, який одужав від COVID-19».

Про це повідомляється на сайті управління охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації.

Як зазначається у публікації, сьогодні лікарню відвідав експерт Національного реєстру Віталій Зорін, який вручив керівництву медзакладу відзнаку про рекорд у номінації «Перший в Україні пацієнт лікарні, який одужав від COVID-19».

Відео дня
фото Чернівецької ОДА

Медики лікарні під час вручення відзнаки нагадали, що перший в Україні пацієнт з коронавірусом, знаючи про свою історію подорожі, своєчасно самоізолювався та звернувся за допомогою до лікаря.

«Медичні фахівці кажуть, що це дозволило не тільки запобігти погіршенню стану хворого, а й убезпечило щонайменше декілька сотень жителів області від інфікування новим коронавірусом», – повідомили у департаменті охорони здоров’я.

Як раніше повідомляв УНІАН, перший випадок інфікування коронавірусом в Україні зафіксували 3 березня. Пацієнтом виявився 39-річний житель Чернівців, який напередодні повернувся з дружиною із подорожі Італією. Після повернення додому, чоловік звернувся до лікарів, його госпіталізували до Чернівецької обласної клінічної лікарні. Його дружина, в якої не було жодних симптомів хвороби, упродовж 14 днів перебувала в обсервації.

17 березня щодо пацієнта отримано перший негативний тест на хворобу. 20 березня, після повторного тесту, результат якого був негативним, чоловіка виписали.