REUTERS

Про це повідомив начальник відділу процесуального керівництва головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Максим Крим. Зокрема, він нагадав, що у вересні 2015 року генпрокурором створено управління у складі головної військової прокуратури з розслідування злочинів проти миру, національної безпеки і людства та міжнародного правопорядку.

Читайте такожТерористи на Донбасі утримують 140 полонених – Геращенко

Основними завданнями цього управління є збір доказів посягання на територіальну цілісність України з боку представників влади Російської Федерації, Збройних сил РФ та ведення ними агресивної війни, а також щодо створення терористичної організації з метою ведення війни.

Відео дня

"Працівниками управління ведеться робота щодо встановлення розслідування кожного з фактів жорстокого поводження з військово-полоненими, з цивільним населенням. На сьогоднішній день нами вже встановлено понад 2 тисячі подібних фактів. Ведеться слідство - потерпілими визнано понад 600 осіб. Прокуратурою вже встановлено понад 26 місць незаконного тримання полонених, де до них застосовувалось тортури та інші незаконні методи впливу", - наголосив Крим.

Він закликає усіх громадян, які мають з цьогоприводу певну інформацію, звертатись до військової прокуратури.