twitter.com/Levko_Stek

Близько 200 осіб, серед яких ветерани АТО і волонтери, зібралися на мирну акцію протесту під Адміністрацією президента України з вимогою покарати винних в Іловайській трагедії.

Як передає кореспондент УНІАН, мітинг організований, зокрема громадськими організаціями “Іловайське братство”, організацією учасників АТО “Справедливість”.

Читайте такожМатіос розповів, які підрозділи покинули Іловайськ без бою

Відео дня

Учасники акції вимагають негайної передачі до суду справи про Іловайську трагедію, а також відсторонення від виконання службових обов'язків на час судового слідства і притягнення до відповідальності екс-міністра оборони Валерія Гелетея, начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка та інших.

Серед учасників акції - багато людей в камуфляжі з нашивками добровольчого батальйону “Донбас”.

Як відомо, наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області.

Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці.

Читайте такожВійськовим РФ наказали знищувати "фашистів і бандерівців" в Іловайську, про "коридор" мова не йшлась – боєць АТО

Українські військові зазнали значних втрат. За офіційними даними, загинули 366 українських військових, 249 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 зникли безвісти. Разом з тим, парламентська ТСК з розслідування трагедії оцінює загальні втрати українських військ у тисячу осіб.

За інформацією військової прокуратури, загальна кількість бойовиків та військ РФ під час боїв під Іловайськом перевищувала 16 тис. осіб.