Чиновники систематично вимагали гроші від місцевих підприємців / фото postfactum.ks.ua

У Житомирі співробітники Служби безпеки України викрили на хабарництві двох високопосадовців обласного управління Державної фіскальної служби.

Про це кореспонденту УНІАН повідомила керівник прес-групи СБУ у Житомирській області Ірина Мартинюк.

За її словами, двох високопосадовців ГУ ДФС в Житомирській області сьогодні, 16 травня, викрили на хабарництві співробітники Управління СБ України під процесуальним керівництвом військової прокуратури.

Відео дня

Начальник одного з управлінь ГУ ДФС спільно зі своїм підлеглим – керівником відділу – систематично вимагали гроші від місцевих підприємців за зменшення штрафних санкцій за порушення, виявлені при планових перевірках.

Читайте такожВ Одеській області за хабар у 2 тисячі доларів затримали голову РДА і посередника

«Ціна питання» коливалася залежно від розміру штрафних санкцій, які мали бути накладені на підприємство», - сказала Мартинюк.

Вона уточнила, що, зокрема зловмисники вимагали у житомирського бізнесмена 100 тис. грн за накладення на його підприємство мінімального штрафу.

Правоохоронці затримали хабарників у службовому кабінеті під час одержання частини неправомірної вигоди у сумі 50 тис. грн, яку підприємець на прохання податківця-хабарника поклав у видання «Вісник податкової служби».

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.