У Нікополі не продовжили термін тримання під вартою, котрий сплив 3 грудня, Роману Жмурко та Денису Подоляку, обвинуваченим у вбивстві Різвана Тапаєва 10 лютого 2016 року. Про це повідомляє Громадське

У кримінальній справі про подвійне вбивство було затримано трьох осіб, проте в результаті вибуху 30 листопада у Нікопольському суді, один з обвинувачених Сергій Вороновський - загинув, інші двоє були госпіталізовані.

Востаннє термін тримання під вартою продовжували 5-го жовтня до 3-го грудня. 

Відео дня

Останнє засідання у справі відбулось 30-го листопада, але в ухвалі суду за 1 грудня не йдеться про продовження терміну тримання під вартою обвинувачених, їм лише приставили охорону. Про це зазначено в ухвалах суду, опублікованих у відкритому доступі. 

«Застосувати заходи безпеки до обвинувачених — забезпечити їх особисту охорону у КЗ «Нікопольська міська лікарня №1 ДОР на час перебування в лікарні», — ідеться в тексті ухвали. 

Про те, що обвинувачені наразі фактично вільні, "Громадському" підтвердила речниця поліції Дніппровської області Ганна Старжевська.

«Так, це дійсно правда. Проте їх наразі охороняє поліція», — зазначила вона.

У суді цей інцидент не коментують, проте, юрист Ростислав Кравець зазначив, що фактично злочинці тепер вільні через те, що прокуратура своєчасно не звернулась до суду. 

Читайте такожУ будівлі Нікопольського суду, де сталися вибухи, не працювала рамка-металошукач

«Фактично це може означати, що органи прокуратури своєчасно не звернулись до суду, відповідних органів, щодо продовження цих обо’вязквів, покладених на осіб скоєних злочинів: або запобіжні заходи, або обов'язок не відлучатись, не спілкуватись зі свідками... Продовжити їх уже немає можливості», — сказав Кравець. 

Обидва перебувають у важному стані, повідомила головна лікарка Нікопольської лікарні Олена Соломаха.

«Нині вони перебувають у стабільно-важкому стані. Приблизно ще два тижні будуть у нас. Їм зробили планову операцію», — сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, 30 листопада у суді м. Нікополя Дніпропетровської області під час слухання справи батько вбитого у 2016 році чоловіка підірвав дві гранати.

Внаслідок вибуху чоловік загинув на місці, згодом у лікарні помер один із підсудних. Ще дев’ятеро людей постраждали.

Поліція відкрила кримінальне провадження за п. 1 та п. 5 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) ККУ.

За даними правоохоронців, обвинувачені у подвійному вбивстві троє підсудних 10 лютого 2016 року здійснили у Нікополі напад, під час якого з автомата Калашникова було розстріляно двох чоловіків 25 і 30 років.