Житомирська обласна рада затвердила програму соціально-економічного розвитку області на 2018 рік з обсягом фінансування 5,7 млрд грн.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення депутати прийняли сьогодні, 21 грудня, на черговій сесії обласної ради.

Зазначається, шо програма визначає пріоритети і ключові напрями економічного і соціального розвитку області. До неї увійшли обласні комплексні цільові програми, що фінансуються з обласного бюджету і діятимуть у 2018 році. Також вона містить ряд проектів регіонального розвитку.

Відео дня

Читайте такожУ Житомирі через загибель вояка АТО перенесли урочистості та театралізоване видовище до Дня святого Миколая

На фінансування заходів програми спрямують кошти державного бюджету, в тому числі - кошти Державного фонду регіонального розвитку, обласного і місцевих бюджетів, власні кошти суб’єктів господарювання, інвестиційні та інші кошти.

Загальний прогнозний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації заходів програми, складає 5 млрд 672 млн 731 тис. грн, в тому числі з державного бюджету – 1 млрд 31 млн 897 тис. грн, з обласного та інших місцевих бюджетів – 1 млрд 100 млн 464 тис. грн та 3 млрд 540 млн 370 тис. грн – позабюджетних коштів.​