Влада Севастополя вважає, що місто має розвиватися як морський порт.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив заступник голови Севастопольської міської державної адміністрації Володимир АРАБАДЖ в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Жаком ФОРОМ.

«Якби наше місто з його чудовою бухтою спочатку розвивалося не як закрита військово-морська база, а як розвивалася вільна Одеса, то Севастополь жив би сьогодні набагато багатше», - зазначив В.АРАБАДЖІ.

Відео дня

«Міська влада вважає, що Севастополь повинен розвиватися як морський порт, обростати комерційними портовими терміналами: нам потрібні інвестиції, для нас це дуже важливо», - сказав віце-губернатор.

За його словами, у міста хороший науковий потенціал. «Наші вузи могли б забезпечити кадрами будь-яку галузь. Ми з оптимізмом дивимося в майбутнє», - додав посадовець.

Ж.ФОР зі свого боку зазначив: «Я почув про проекти і плани, які існують на найближче майбутнє, – вони вражають. І я абсолютно переконаний, що участь в цих проектах зацікавить французькі компанії і французький бізнес».

Крім того, як сказав посол, у Франції відзначають, що кількість французьких туристів як в Криму, так і в місті Севастополі з кожним роком збільшується. «Тому ми повинні дуже тісно співробітничати з міською адміністрацією, щоб працювати в цьому напрямку – підсилювати наші відносини», - констатував дипломат.