Прокуратурою Харківської області порушено кримінальну справу за фактом розкрадання матеріальних цінностей державного матеріального резерву в особливо великих розмірах службовими особами одного з державних підприємств.

Як повідомив кореспонденту УНІАН заступник начальника відділу прокуратури області Андрій ЮХНО, слідством встановлено, зокрема, нестачу 162 тис. 600 т цукру-піску на суму понад 386 тис. грн., майже 19,5 тис. банок м’ясних консервів на суму понад 204 тис. грн., автогуми на суму близько 168 тис. грн., 118 тис. 763 декалітрів етилового спирту на суму 30,3 млн. грн. тощо.

Всього за результатами інвентаризації встановлено нестачу матеріальних цінностей державного резерву на загальну суму понад 31 млн. грн.

Відео дня

А.ЮХНО зазначив, що, згідно зі статтею 12 Закону України «Про Державний матеріальний резерв», державний резерв матеріальних цінностей є недоторканним і може використовуватися лише за рішенням Кабінету Міністрів України.

Кримінальну справу порушено за ознаками складу злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За такі дії службових осіб передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.