У програмі "Еко партії Берези" пункт про заміну старих труб і забезпечення киян чистою водою з-під кранів – один з ключових / фото УНІАН

Борислав Береза назвав сурогатом комунальні послуги, які отримують кияни. За словами політика, за воду жителям столиці доводиться платити двічі.

Про це лідер "Еко партії Берези" написав на сторінці уFacebook.

"Щомісяця кияни витрачають величезні суми сімейного бюджету, щоб оплатити комунальні послуги. У тому числі - за воду. Але замість цього отримують сурогат, адже постійно пити воду з-під крана в столиці – ризиковано для здоров'я. Це визнають експерти й навіть представники місцевої влади. І хоча проблема зі старими трубами та очисними спорудами в столиці існує давно, влада не займається її вирішенням системно. Базові потреби киян проігноровані роками", - заявив політик.

Відео дня

Читайте такожЖителі Сум через борги залишилися без води

За словами Берези, вода з бюветів у Києві також не завжди відповідає нормам. Про це свідчать результати дослідження ДУ «Держпродспоживслужби», яке проводилося влітку 2020 року.

«У половині випадків якість води в бюветах не відповідає нормам. Нагадаю, що стежити за її якістю зобов'язане комунальне підприємство «Київводфонд». Саме тому в програмі «Еко партії Берези» пункт про заміну старих труб і забезпечення киян чистою водою з-під кранів – один з ключових. Люди оплачують цю послугу й повинні отримувати її в повному обсязі, не хвилюючись за здоров'я сім'ї та не виходячи з дому», – наголосив він.

Нагадаємо, що минулої п'ятниці, 18 вересня, в Києві пройшла конференція Київської міської організації Політичної партії «Еко партія Берези», під час якої Борислав Береза презентував програму своєї політсили. Також він представив членів команди, які балотуватимуться від «Еко партії Берези» до складу Київради.