Мобілізованих спочатку відправляють на навчання / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Керівник територіального центру комплектування Бурині Сумської області Сергій Павлов заявив, що мобілізованих спочатку відправляють на навчання, а вже потім - у зону бойових дій.

У коментарі "Суспільному" він наголосив, що незалежно від ступеня підготовки мобілізованого, майже всіх спочатку відправляють у навчальні частини, де ті проходять всю необхідно підготовку тривалістю 1-3 місяці.

Павлов додав, що деякі мобілізовані проходять підготовку або в Україні, або їдуть в інші країни - Польщу, Німеччину й інші.

Відео дня

На передову потрапляють люди з бойовим досвідом або ті, хто хоча б служив раніше, каже керівник ТЦК:

"Людей, які служили й мають досвід, відправляємо вже у бойові військові частини, але люди, які не служили – всі потрапляють в навчальні частини".

Чи можуть мобілізованих без досвіду кидати на фронт?

Раніше мобілізований з Тернополя Богдан Покітко потрапив на фронт без підготовки, там він загинув. Ця історія викликала неабиякий резонанс у суспільстві, рідні загиблого вимагали покарання для відповідальних.

Після цього скандального випадку у Раді запропонували заборонити відправляти мобілізованих без досвіду проходження військової служби у зону бойових дій. 

Вас також можуть зацікавити новини: