Робочу групу щодо створення меморіалу "Бабин Яр" очолить Андрій Єрмак / фото УНІАН

Глава Офісу президента Андрій Єрмак очолить робочий комітет зі створення меморіалу "Бабин Яр" у Києві, присвяченого пам'яті жертв Голокосту. Комітет буде координувати питання створення меморіалу, а також процес підготовки до 80-ї річниці трагедії.

Про це 29 липня на онлайн-зустрічі з наглядовою радою фонду "Меморіал Голокосту "Бабин Яр"повідомив президент України Володимир Зеленський, повідомляє ізраїльське видання ArutzSheva 7. В онлайн-конференції також взяли участь президент Всесвітнього єврейського конгресу Рональд Лаудер, колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський, перший президент України Леонід Кравчук, а також інші відомі політичні та громадські діячі.

Президент заявив Зеленський наглядовій раді фонду "Меморіал Голокосту "Бабин Яр", що підтримує реалізацію проекту та наголосив на важливості збереження пам'яті про жертв трагедії в Україні.

Відео дня

Читайте такожУ Києві ініціювали перейменування станції метро "Дорогожичі" на "Бабин Яр"

«Створення пам'ятника надзвичайно важливе для нашої країни. В її історії багато трагічних сторінок. Але ми повинні пам'ятати про це і розповідати про них майбутнім поколінням. Такі моменти повинні залишитися в історії України. Вони в наших бесідах, у нашій пам'яті, у книгах. Було б дуже добре, якби цей проект був втілений в життя, і ми побудували історію разом із вами», - заявив Зеленський.

Також глава держави зазначив, що важливо пам'ятати про українців, які носять високе звання "Праведника народів світу", які рятували євреїв під час Голокосту.

Меморіал Голокосту "Бабин Яр" покликаний вшанувати пам'ять про жертв подій вересня 1941 року. Тоді, усього через кілька днів після окупації Києва, близько 34 000 євреїв міста були відправлені в ущелину Бабиного Яру і розстріляні. Пізніше, на цьому ж місці, жертвами масових вбивств стали представники інших меншин і національностей.