Захист Батьківщина - обов'язок кожного українця / фото УНІАН

Кожен військовозобов'язаний громадянин України зобов'язаний зробити свій внесок у збереження територіальної цілісності держави. Тому його можуть відправити на фронт всупереч бажанню, однак спочатку він пройде відповідну підготовку.

Про це розповіла 24 каналу адвокат Катерина Аніщенко.

Своєю чергою адвокат Віолетта Монастирська пояснила: згідно з чинним національним законодавством, якщо людина має військовий обов'язок, то нікого не цікавить "хоче/не хоче", "буде/не буде".

Відео дня

"Це не право і не привілей, це конституційний обов'язок громадянина України, що полягає в захисті Вітчизни, незалежності і територіальної цілісності України, за ухилення від якого особа може понести кримінальну відповідальність", - говорить Монастирська.

Як писав УНІАН, 24 лютого Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну. В Україні оголошені воєнний стан і загальна мобілізація. На період дії воєнного стану чоловікам-громадянам України віком від 18 до 60 років обмежено виїзд за межі країни.

Також в Міноборони заявили, що мобілізація триватиме стільки, скільки необхідно, щоб доукомлектувати всі підрозділи, що ведуть оборону держави від окупантів.