В Україні створили фундацію "Сильні Серця", яка буде займатися просвітницькою діяльністю на національному рівні / фото ua.depositphotos.com

В Україні створили фундацію для системної боротьби з серцево-судинними захворюваннями, які залишаються причиною смертності №1 як серед українців, так і у всьому світі. Фундація "Сильні Серця" буде займатись пропагуванням здорового образу життя, просвітницькою діяльністю та підтримкою профілактичних заходів на національному рівні.

Про це розповідається в матеріалі "НВ", що присвячений Всесвітньому дню серця, який відзначається щороку 29 вересня з ініціативи Всесвітньої федерації серця.

В Україні щорічно від хвороб серця та судин, а також пов’язаних з ними ускладнень та патологій помирають 400,000 людей, що становить 60% від загальної кількості смертей з "клінічних" причин. 

Відео дня

Фундація "Сильні серця" ставить своєю метою знизити цей відсоток через системну боротьбу з головними шкідливими чинниками, що спричиняють серцево-судинні захворювання (ССЗ). 

"Всесвітня федерація серця ставить перед країнами завдання: переорієнтувати системи охорони здоров’я з нинішнього біомедичного підходу (тобто лікування вже наявних хвороб) на більш цілісний підхід до ССЗ, який спрямований на запобігання розвитку хвороб. Мета фундації "Сильні Серця" - системно запобігти подальшому збільшенню кількості щорічних випадків серцево-судинних хвороб в Україні", - йдеться в матеріалі.

Також "Сильні Серця" планують підвищити доступність послуг з медичного обстеження для всіх верств населення України, запровадити регулярні перевірки для працівників бізнесу і проводити просвітницькі курси для українців стосовно небезпеки як власне ССЗ, так і самолікування. Робота буде вестись в тому числі і на деокупованих територіях.

Ініціаторами створення такої спеціалізованої фундації виступили фармацевтична компанія "Дарниця" та благодійна організація Zagoriy Foundation. Відзначається, що проблеми серця є одним з основних напрямків роботи "Дарниці", а ліки проти гіпертонії, тромбозу та інших найпоширеніших хвороб становлять значну частку "портфелю" компанії. Саме співробітники "Дарниці" першими пройдуть медичний скринінг в рамках ініціативи "Сильних Сердець" для бізнесу.

В Україні створили фундацію "Сильні Серця"

"Фундація "Сильні серця" робить проактивний крок вперед, реалізуючи один зі своїх перших проєктів - програму планових медичних кардіооглядів для працівників українського бізнесу - заводів, офісів, банків, мереж супермаркетів, IT-компаній тощо. Перевантажені роботою та волонтерством, українці часто не приділяють увагу своєму здоров'ю. На себе просто не залишається часу, коштів та сил. Ця ініціатива має на меті надати компаніям структурований підхід до медичного обстеження працівників, спрямовуючи та підтримуючи цей процес", - підкреслюють автори статті.