У селі на Закарпатті постійно народжуються близнюки / фото УНІАН

На Закарпатті, біля підніжжя Чорної гори розташоване відоме на всю Україну та світ село, яке називають столицею близнюків – Велика Копаня. Населений пункт потрапив до Книги рекордів України через феноменальну кількість близнюків, які тут постійно народжуються.

Про це йдеться в сюжеті 2+2

"На сьогодні є 62 пари близнюків при чисельності населення майже чотири тисячі осіб", - розповідає голова Великокопанської сільської ради Віталій Балаж.

Відео дня

Село потрапило до Книги рекордів України через феноменальну кількість близнюків, які постійно тут народжуються. Дослідники вважають, що на появу близнюків впливає вода з місцевого джерела з високим рівнем селену.

Читайте такожВ Івано-Франківську суд звільнив хлопця від служби в армії через релігійні переконанняЛюди розповідають, що близнюки тут з'являються буквально у всього живого.

"Корова мала два теляти, кури несуть яйця з двома жовтками. Навіть в городі овочі, фрукти та ягоди теж народжуються по двоє", – каже мешканка селища Тетяна Чейпеш.

Як раніше повідомляв УНІАН, сіамських близнюків з Камеруну успішно розділили у Туреччині. Операція тривала 27 годин. Сестрам Елізабет і Мері - рік й чотири місяці. Вони народилися з'єднаними в області хребта і таза. Дівчаток привезли до Туреччини сім місяців тому. Весь цей час лікарі проводили дослідження і готувалися до операції.

Вас також можуть зацікавити новини: