ЗНО 2020 - коли відбудеться / фото УНІАН

Пандемія коронавірусу та запроваджені з метою її стримування карантинні обмеження внесли зміни у плани проведення цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання. Водночас у Міністерстві освіти і науки запевняють, що ЗНО-2020 відбудеться за будь-яких обставин.

Коли пройде ЗНО у 2020 році

Читайте такожБез останніх дзвоників та випускних: у МОН розповіли, як і коли завершиться навчальний рік у школах (відео)

Міністерство, спираючись на рекомендації лікарів, підготувало два сценарії проведення тестування – все залежатиме від епідемічної ситуації в країні.

Відео дня

Так, планується, що зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться з 25 червня до 17 липня. Перед тим, 15-17 червня, може бути проведено пробне ЗНО. Звісно ж, це стане можливим, якщо в Україні не погіршиться ситуація з коронавірусом.

Якщо ЗНО не вдасться провести у вказані дати, тоді тестування, найімовірніше, перенесуть на кінець серпня – початок вересня.

ЗНО 2020: особливості тестування

Цьогорічне тестування проходитиме за посиленими заходами безпеки. Зокрема, в аудиторіях під час складання ЗНО перебуватимуть не більш ніж 15 абітурієнтів, а дистанція між партами становитиме 1,5 метра.

При цьому всі учасники ЗНО та інструктори будуть у масках та з дезінфекторами.

Крім того, проводитиметься температурний скринінг, а також дезінфекція та провітрювання приміщень.

Вступна кампанія-2020

Читайте такожКоли відкриють садочки і школи в Україні

З урахуванням прогнозу розвитку епідеміологічної ситуації терміни проведення вступної кампанії у 2020 році зсунуто на місяць, а саме – на серпень.

Так, прийом заяв та документів для тих, хто вступає за результатами ЗНО, триватиме з 13 до 22 серпня, а для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти, – до 16 серпня.