Михайло Фоменко

Головний тренер національної збірної України з футболу Михайло Фоменко провів традиційну прес-конференцію напередодні матчу відбірного турніру до чемпіонату світу-2014 Україна – Молдова, який відбудеться 26 березня в Одесі (початок трансляції на телеканалі Інтер о 21.00).

Як повідомили УНІАН у Федерації футболу України, М. Фоменко високо оцінює майбутнього суперника своєї команди: «Збірна Молдови - непогана команда, яка звичайно не має такої кількості гравців, що виступають у європейських клубах, як, наприклад, команда Польщі, проте більшість футболістів молдовської збірної грають у російській прем’єр-лізі. А це турнір високого рівня. До того ж, попередній матч у Варшаві забрав дуже багато емоцій у моїх підопічних. Але постараємося завтра все це нівелювати. Знову потрібно говорити про те, що в матчі з Молдовою, як і в грі проти Польщі, на перший план вийдуть морально-вольові якості».

Відповідаючи на запитання, чому на матч з Молдовою був викликаний саме Дмитро Гречишкин тренер зауважив: «Кожен тренер, який втрачає двох гравців, шукає заміну. Зважаючи на ту інформацію, котра тренерським штабом збірної була отримана в ході перегляду матчів чемпіонату України, ми зупинили свій вибір на Гречишкіні. Враховуючи втрату Руслана Ротаня та Дениса Гармаша, нам був потрібен ще один опорний півзахисник».

Відео дня

Що стосується тактики на матч з командою Молдови, М. Фоменко відповів так: «Жоден матч не можна провести якимось «одним номером». Перед зустріччю зі збірною Польщі я говорив, звісно, трохи жартома, що ми готові діяти і першим, і другим, і третім номером. Ми готуємо футболістів до того, щоб в залежності від ситуації на полі, вони були готові зіграти за будь-якою схемою. Адже не все залежить тільки від нас, а й від суперника також. Потрібно вміти використовувати всі схеми».

Як повідомляв УНІАН, на даний момент збірна України займає третє місце у своїй відбірній групі чемпіонату світу. У попередньому матчі наша команда обіграла команду Польщі – 3:1. Наразі, у матчі з Молдовою, команда вважається явним фаворитом. Букмекерські контори приймають ставки на перемогу українців в середньому з розрахунку 1 до 1,15, на нічию – 1 до 9, на перемогу збірної Молдови – 1 до 21.