Стадіон "Локомотив" у Сімферополі пустує після анексії Криму / rbc.ua

Колишній гравець футбольного клубу «Севастополь» Олександр Данішевський, який нині тренує дитячу команду в Севастополі, розповів про стан футболу в анексованому Росією Криму.

«У 2014 році кримський футбол фактично закінчився. У нас його дуже любили. На стадіоні завжди биток, дістати квитки було нереально. 5-6 тисяч ходили стабільно. Деякі в наметах біля стадіону ночували, щоб потрапити. Ажіотаж на будь-який матч! Але і тренери були відповідні – Кононов в «Севастополі», наприклад.

Читайте такожЗарослий пустир замість футбольного поля: як виглядає база Таврії в окупованому Криму (відео)

Відео дня

Коли все змінилося, футболу не стало. Народу ходить чоловік 200, так і ті родичі. Щоб повний стадіон був – такого давно не траплялося. Навіть на дербі «Таврії» та «Севастополя». У чемпіонаті Криму грають вісім команд, за рівнем – друга російська ліга. Може бути, і нижче.

Як тільки сезон закінчується, хлопці намагаються потрапити на перегляд і виїхати. Не вийшло – повертаються. І так вже три роки катаються туристами по зборах.

У кримському чемпіонаті футболіст може виїхати в будь-який момент – влітку або взимку. Але потрапити кудись складно – інший рівень, та й помітити можуть тільки в Росії. На Крим ніхто уваги не звертає», – сказав Данішевський, якого цитує sport24.ru.

Як повідомляв УНІАН, ФІФА може застосувати санкції до Російського футбольного союзу за участь російських команд в турнірі в Криму.