Порту - Ліверпуль / REUTERS

У середу, 17 квітня, в Португалії відбудеться матч-відповідь 1/4 фіналу Ліги чемпіонів, в якому місцевий "Порту" прийматиме англійський "Ліверпуль".

У першому матчі цих команд "Ліверпуль" зробив вагому заявку на вихід у півфінал турніру. Поєдинок завершився домашньою перемогою англійського топ-клубу з рахунком 2:0. "Червоні" виграли завдяки голам Набіля Кейта і Роберто Фірміно.

Розклад

Відео дня

"Ліверпуль" вважався фаворитом в боротьбі за півфінал до першого матчу і залишається таким перед зустріччю у відповідь. Минулорічний фіналіст навряд чи дозволить собі розслабитися і ускладнити життя в Португалії. "Червоні" повинні зіграти прагматично на результат, щоб заощадити сили і пройти далі.

Читайте такожТоттенхем здолав Ман Сіті, Ліверпуль обіграв Порту в матчах 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

У минулому сезоні, коли команди перетнулися в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, "Ліверпуль" виграв у першому матчі (5:0), а зустріч завершилася внічию (0:0). Можливо, чогось подібного можна очікувати і в цей раз.

На користь "Порту" буде грати фактор домашнього стадіону - на "Драгау" команда в поточному сезоні в Лізі чемпіонів не програвала взагалі, а за весь сезон поступилася лише один раз ("Бенфіці" в чемпіонаті Португалії). У той же час "Ліверпуль" в ЛЧ програв усі три виїзних матчі на груповому етапі. Але чи стане домашня арена настільки вагомим чинником для того, щоб "Порту" зумів перервати шестнадцатиматчевую серію "Ліверпуля" без поразок?

Історія взаємовідносин

"Порту" і "Ліверпуль" з урахуванням першого матчу 1/4 фіналу поточного розіграшу ЛЧ провели сім матчів. На рахунку "червоних" чотири перемоги, ще тричі команди грали внічию.

Кадрові втрати

У "Порту" під питанням участь у матчі півзахисника Хесуса Корони, який травмував кісточку в матчі чемпіонату Португалії проти "Портімоненсе".

Що стосується "Ліверпуля", то у "червоних" під питанням участь в матчі захисника Джо Гомеса, який вже тренується після важкої травми, але ще не виходив на поле. Крім того, давно травмований у мерсисайцев Алекс Окслейд-Чемберлен. Також через хворобу пропустить матч Деян Ловрен.

Слова перед матчем

Головний тренер "Порту" Сержіо Консейсао:

"Немає більшої мотивації, ніж брати участь у чвертьфіналі і зробити історичний камбек. Мені подобається, як грає "Ліверпуль". Моментами це найкраща команда світу. Знайти правильний баланс в атаці - ось що буде мати для нас визначальне значення".

Головний тренер "Ліверпуля" Юрген Клопп:

"Іноді ми дійсно дуже чудові. Сподіваюся, ми знову будемо контролювати ситуацію на полі. Є епізоди перед тим, як ми відбираємо м'яч, і відразу після цього, коли хлопці виглядають дуже і дуже добре".

Орієнтовні склади

"Порту": Касільяс, Милитао, Філіпе, Пепе, Теллес, Отавіо, Перейра, Браїмі, Еррера, Соарес, Марега

"Ліверпуль": Алиссон, Александер-Арнольд, Фабіньо, ван Дейк, Робертсон, Вейналдум, Фабіньо, Кейта, Салах, Фірміно, Мане

Прогноз на матч

Букмекери в цьому матчі віддають перевагу "Ліверпулю". На перемогу "червоних" можна поставити з коефіцієнтом 2,05, на нічию - 3,40, а на перемогу "Порту" - 3,70.

На те, що в наступний етап пройде "Ліверпуль", дається коефіцієнт 1,03, а на сенсаційний прохід "Порту" - 12,00.

Де дивитися

Пряму трансляцію матчу "Порту" - "Ліверпуль" в Україні можна подивитися на телеканалі "Футбол 1". Початок зустрічі - о 22.00.