Челсі - Арсенал / фото REUTERS

Лондонський "Арсенал" став володарем Кубка Англії сезону 2019-2020. У фінальному матчі "каноніри" в дербі обіграли "Челсі".

"Челсі" вийшов вперед вже на 5-й хвилині - атаку команди через центр після пасу п'ятою від Олів'є Жиру завершив Крістіан Пулішіч. В середині тайму "Арсеналу" вдалося відігратися - П'єр-Емерік Обамеянг заробив пенальті і сам його реалізував.

На 67-й хвилині Обамеянг вивів "Арсенал" вперед. Форвард обіграв суперника і м'яко перекинув м'яч через голкіпера.

Читайте такожАнглійська Прем'єр-ліга: підсумкова таблиця, хто вийшов в єврокубки і понизився у класі

"Челсі", який з 73-ї хвилини після спірного вилучення Матео Ковачича грав у меншості, створити гостроту біля воріт "Арсеналу" і відігратися не зміг. Закінчували гру "сині" і взагалі удев'ятьох - Педро в своєму останньому матчі за клуб отримав серйозну травму.

"Арсенал" в чотирнадцятий раз в історії завоював Кубок Англії і утримує рекорд за цим показником. Мікель Артета виграв свій перший титул в якості головного тренера.

Завдяки перемозі в Кубку Англії "Арсенал" пробився в Лігу Європи.

"Арсенал" - "Челсі" - 2:1

Голи: Обамеянг, 28 (з пенальті), 67 - Пулішіч, 5

"Арсенал": Мартінес, Холдінг, Давид Луїс (Сократіс, 87), Тірні (Колашинац, 90 + 13), Бельєрін, Себальос, Джака, Мейтленд-Найлз, Пепе, Ляказетт (Нкетіа, 81), Обамеянг

"Челсі": Кабальєро, Аспілікуета (Крістенсен, 35), Зума, Рюдігер (Барклі, 78), Джеймс, Жоржиньо, Ковачич, Алонсо, Маунт (Хадсон-Одоі, 78), Жиру (Абрахам, 78), Пулішіч (Педро, 48)

Вилучення: Ковачич, 73

Огляд матчу опублікував канал The Emirates FA Cup на YouTube.

Игроки Арсенала / фото REUTERS
Гравці Арсеналу / фото REUTERS

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що "Ліверпулю" вручили кубок за перемогу в чемпіонаті Англії.