Андрій Шевченко / фото REUTERS

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко розповів про ситуацію в команді і настрій на матч Ліги націй проти Німеччини.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Україна - Німеччина.

"Приємно чути, що ніхто з гравців не випадає. Це гарна новина. Прийшли результати тестів. У нас все добре, ніхто з гравців і тренерів не випадає. Буде набагато простіше визначитися з обоймою, з якою ми працюємо, зі складом", - сказав Шевченко.

Шевченко підкреслив, що після розгрому від Франції з командою відбулася серйозна розмова:

Читайте також"Збіг обставин": Шевченко підбив підсумки після розгромної поразки від Франції (відео)

"Незважаючи на всю ситуацію, гравці повинні брати відповідальність за свою гру. Думаю, 1:7 - це багато. У мене відбулася серйозна розмова з хлопцями. Подивимося на їх реакцію".

Шевченко підкреслив, що в нинішніх реаліях "маленькі збірні" перебувають у складній ситуації:

"Якщо ми втрачаємо одного-двох гравців - це на нас сильно впливає. Останні пару років Україна грає одним складом. А на матч з Францією ми втратили вісім-дев'ять футболістів. Схожа ситуація і на матч з Німеччиною. Але ми граємо вдома проти дуже сильного суперника, для нас це велика мотивація. Я багато розмовляв зі своїми гравцями. Думаю, ми можемо виглядати по-іншому".

Шевченко також охарактеризував німецьку збірну:

"У матчі з Німеччиною важливо мати правильний психологічний настрій. Німецька машина - команда високого рівня, фізично сильна. Буде мати велике значення, скільки фізичних дуелей ми будемо вигравати, скільки підбирань будемо забирати. Ця команда не боїться грати по всьому фронту один в один, їй подобається швидкісний футбол, вони не бояться пресингувати"

Відео передматчевої прес-конференції опублікував офіційний канал УАФ на YouTube.

Україна - Німеччина: перед матчем

  • Матч Україна - Німеччина відбудеться 10 жовтня на "Олімпійському". Де дивитися матч по ТБ.
  • Матч пройде з глядачами на трибунах - таке рішення прийняли УАФ і влада Києва. Заповнити можна буде тільки певну кількість місць.
  • Судити матч Німеччина - Україна буде арбітр, який нещодавно працював на грі "Динамо" у кваліфікації Ліги чемпіонів.
  • Один проти одного Німеччина і Україна раніше грали шість разів: у німців в активі 3 перемоги, ще 3 матчі завершилися внічию.
  • У перших двох турах Ліги націй німці зіграли внічию з однаковим рахунком 1:1 проти Іспанії та Швейцарії.
  • Збірна України розпочала турнір перемогою над Швейцарією (2:1), а потім крупно поступилася Іспанії на виїзді - 0:4.
  • Перед матчем з німцями команда Андрія Шевченка була розгромлена Францією (1:7). При цьому українці були ослаблені травмами і коронавірусом у ряду футболістів.