Жан Беленюк став чемпіоном Європи 14 квітня / фото: instagram.com/zhanbeleniuk

Українець борець греко-римського стилю Жан Беленюк звернувся до міністерства спорту в особі Ігоря Жданова у зв'язку з невиплатою призових за перемогу на чемпіонаті Європи 14 квітня.

На своїй сторінці у Facebook Беленюк підкреслив, що чекає грошей вже більше місяця.

"Лише усвідомив, що більше місяця минуло з тих пір, як я став чемпіоном Європи, а призові від міністерства досі не отримав. Міністр Ігор Жданов, де мої гроші? Такого раніше не було. Що коїться? Що сталося з міністерством? Раніше ви з мене зробили мільйонера відразу по приїзду зі змагань? Принаймні, так писав ваш піарник Павло. А зараз що?", - написав Беленюк.

Відео дня

Читайте такожУкраїнські біатлоністи Джима і Підручний отримали нагороди НОК

Спортсмен також жартома написав, що вже звик до розкішного життя:

"Я вже звик до життя у стилі luxury, тому, навіть не мрійте що залишу вам свої 50 тисяч гривень золота! Моєму айфону вже кілька місяців, саме час придбати новий. Тому, чекаю".

У міністерстві спорту відповіли Беленюку. Радник Жданова Павло Булгак заявив, що наказ про виплату грошей вже підписано.

"Тільки що оперативно з'ясував ситуацію. Наказ про виплату призових Жану Беленюку підписано. З понеділка виплати повинні надійти на його картку. Дякуємо за гідне представлення України на міжнародній спортивній арені, бажаємо нових перемог", – написав Булгак на своїй сторінці в Facebook.

УНІАН також повідомляв про те, що Беленюк заявив, що може завершити кар'єру після Олімпіади-2020.