Як підключити телефон до телевізора: докладна інструкція / фото ua.depositphotos.com

Не взяли ноутбук, а потрібно показати презентацію? Зняли яскраве відео на відпочинку і бажаєте показати його друзям або родичам на великому екрані? Якщо в приміщенні є телевізор, весь процес займе до 5 хвилин від сили.

У цій замітці ми зібрали доступну інструкцію, як підключити телефон до телевізора просто і швидко. USB, HDMI, Wi-Fi – вибирайте, що більше подобається, і переглядайте контент на великому екрані.

Підключення телефону до телевізора через кабель

Цей спосіб підходить навіть для деяких старих моделей без Smart TV. Головне, щоб вони володіли спеціальними портами на корпусі. 

Відео дня

Види кабелів, який підходять для такого підключення: 

  • HDMI 
  • USB
  • MHL

У випадку з кабелем HDMI потрібно використовувати USB-перехідник, часто його ще називають адаптером для телевізора. Якщо у вас айфон, потрібно мультіперехідник з роз'ємом HDMI та Lightning.

  1. Вставте кабель у телевізор і в телефон. За допомогою адаптера з'єднайте кабель і смартфон.
  2. Після підключення виберіть у налаштуваннях телевізора "підключення через HDMI". На екрані смартфона з'явиться повідомлення про підключення екрана – натисніть "Дозволити". 
  3. Якщо ви все зробили правильно, робочий екран смартфона повинен вивестися на телевізорі, після чого ви зможете вільно керувати ним через свій девайс.

У разі, якщо потрібно підключити телефон через USB-кабель, то тут все ще простіше, оскільки такий порт є навіть у старих телевізорів. З його допомогою можна використовувати мобільний пристрій як флеш-накопичувач, виводячи на великий екран фото, відео і навіть музику. Врахуйте, що у випадках з роз'ємом Lightning може стати в пригоді додатковий перехідник.

Ще один важливий момент – перед покупкою кабелю для телевізора переконайтеся, чи може ваш телефон передавати дані та відтворювати відео через USB, оскільки далеко не у всіх є така опція. 

Підключення по USB аналогічно HDMI, тільки в налаштуваннях телевізора потрібно вибрати USB в якості джерела сигналу. Після підключення на екрані відобразиться структура папок або список файлів, які просканував і розпізнав телевізор. 

ua..depositphotos.com

Передача даних через Mobile High-Definition Link (MHL) можлива тільки при наявності спеціального модуля в телефоні. Найчастіше він зустрічається в моделях Samsung і Sony Xperia. Щоб дізнатися напевно, встановіть застосунок MHL Checker і перевірте свій смартфон.

Підключення пристроїв відбувається через спеціальний перехідник. З'єднайте один кінець кабелю з телевізором, а інший – з адаптером. Адаптер підключіть до смартфона, на екрані телевізора має вивестися зображення.

MHL-адаптер / ua.depositphotos.com

Як підключити телефон до телевізора без проводів

У цьому випадку ви можете використовувати DLNA, Wi-Fi або Bluetooth. 

DLNA – локальна мережа, яку використовують для обміну даними. Для підключення потрібні роутер і телефон на Андроїд. Щоб використовувати Айфон, потрібно завантажувати додаткові програми х підтримкою технології, наприклад iMediaShare.

  1. Щоб підключити телефон до телевізора через DLNA, подивіться в налаштуваннях, чи підтримується цей формат у вашому телевізорі.
  2. Потім підключіть обидва гаджети до Wi-Fi та активуйте в налаштуваннях телевізора функцію DNLA.
  3. Далі в телефоні відкрийте потрібний медіафайл і знайдіть в меню "Вибрати програвач".
  4. Все, що залишилося – клацнути по назві свого ТБ в списку.

Якщо у вас Smart TV, то вони підтримують функцію прямої передачі даних через Wi-Fi. Для цього достатньо знайти відповідну функцію в налаштуваннях телевізора, далі натиснути "Пряме підключення" і вибрати зі списку доступних пристроїв ваше. 

На питання, як підключити телефон до телевізора через блютуз, відповідь буде такою ж, як і через Wi-Fi. Якщо у вашого телевізора немає "рідного" Bluetooth, допоможуть спеціальні ресивери.

ua.depositphotos.com

Який спосіб підключення вибрати

Тут все індивідуально і залежить від вашої зручності та технічних характеристик пристроїв. Як правило, смартфони на Android є більш універсальними, вони можуть підключатися фактично до будь-якого телевізора.

IPhone, своєю чергою, вимагають звантаження додаткових програм або пошуку спеціальних адаптерів. Однак у смартфонів Apple все ж є одна перевага – AirPlay, яка забезпечує передачу контенту на Apple TV по повітрю. 

Вас також можуть зацікавити новини: