Як продовжити автономність смартфона, відключивши всього одну функцію / фото ua.depositphotos.com

Якщо ви все частіше стали помічати, що змушені заряджати смартфон кілька разів на день та практично "живете" біля розетки, то є кілька причин, чому це відбувається. Однією з них може бути використання програм, які постійно працюють у фоновому режимі.

Всі вони впливають на час автономної роботи вашого смартфона, проте деякі з них можна вимкнути підвищивши "живучість" батареї. Одна з таких опцій, без якої можна обійтися – "Адаптивні сповіщення" (Adaptive notifications).

Ця фіча отримує доступ до вхідних сповіщень користувача і самостійно визначає їх важливість і задає їм пріоритет для подальшої видачі. 

Відео дня

Скріншот

Багато хто напевно знайде цю функцію корисною, проте ті, хто отримує не дуже багато повідомлень, зможуть легко обійтися й без неї.

Як вимкнути адаптивні сповіщення

Для цього потрібно зайти в налаштування Android-смартфона, вибрати розділ "Сповіщення" або вбити це слово в пошук і знайти пункт Android Adaptive Notifications. Після того, як знайшли настройку переводимо перемикач в неактивний стан. Також опція знаходиться в розділі "Додатки".

Скріншот

Тепер сповіщення будуть приходити в звичайному режимі, без розкладання їх по стопках і виділення найважливіших. А ще ваш девайс тепер буде довше зберігати заряд. Втім, очікувати істотного зниження витрати енергії вашої батареї все ж не варто.

Якщо відключення опції не допомогло, то можна спробувати відключити сповіщення в менш важливих додатках і залишити тільки найнеобхідніші, такі як месенджери, SMS, соціальні мережі та пошта. Ця рекомендація стосується як смартфонів на Android, так і девайсів на iOS.

Також варто розуміти, що економія заряду батареї – це комплексний підхід. Для поліпшення автономності смартфона придумали режим економії батареї, нічну тему і купу фіч. В середньому, батарея телефону починає застарівати через 2-3 роки, але кілька важливих правил дозволять збільшити термін служби акумулятора вашого гаджета.

Також важливо дотримуватися правила, що заряджати смартфон потрібно на певному відсотку, уникаючи повної зарядки до 100%. Крім того, перед зарядкою рекомендується завжди знімати чохол.

Вас також можуть зацікавити новини: