Чому не можна користуватися телефоном під час зарядки: є три причини / фото ua.depositphotos.com

Сучасний смартфон постійно потребує підзарядки. Іноді це стається в середині дня, коли ми ніяк не можемо залишитися без зв'язку. У зв'язку з цим виникає резонне питання: чи можна "сидіти" в телефоні або планшеті під час їх зарядки?

Від подібної поведінки застерігають не тільки фахівці в області техніки, а й самі виробники смартфонів. Вони наголошують, що відмова від "залипання" в телефоні під час зарядки допоможе збільшити термін експлуатації гаджета, а також прискорити процес зарядки.

Чому не варто користуватися телефоном під час зарядки

Основним фактором, який може негативно вплинути на батарею телефону, є її перегрів та можливе "здуття", що веде до небажаних наслідків – вона може вийти з ладу або навіть вибухнути.

Відео дня

Крім того, очевидно, що якщо ви користуєтеся телефоном під час зарядки, то він буде споживати більше енергії, ніж при звичайному використанні. Це може уповільнити процес зарядки та збільшити час, необхідний для повного заряджання акумулятора.

І наостанок, є ризик електричного ураження, якщо ви використовуєте телефон, коли він заряджається. Хоча це малоймовірно, але якщо пристрій пошкоджено або є які-небудь проблеми з зарядним пристроєм, то це може підвищити ризик виникнення небезпечних ситуацій.

Загалом, користуватися телефоном під час зарядки можна, але небажано. Слід бути обачним та обережним, щоб не пошкодити батарею та не порушити роботу пристрою.

Правильна зарядка телефону

Чи то звичайний смартфон, чи то дорогий флагман – в 2023-му році "правила" зарядки батареї для всіх мобільних пристроїв однакові. Завдяки їм акумулятор прослужить вам довше.

  • Постарайтеся не розряджати батарею повністю до 0%, а заряджати її, коли рівень заряду досягне 20-30%. Це допоможе збільшити життя батареї.
  • Не потрібно залишати телефон на зарядці на всю ніч, якщо йому достатньо 2-3 годин для необхідного заряду
  • Слідкуйте за температурою навколишнього середовища і самого смартфона під час зарядки. 
  • Один раз в 3-4 місяці необхідно калібрувати батарею – ця процедура допоможе оптимізувати роботу батареї і збільшити її термін служби. 

Користуватися телефоном під час зарядки можна, але небажано / фото ua.depositphotos.com

Раніше УНІАН ділився лайфхаком, як швидко знизити нагрів смартфона за допомогою прихованої настройки. Якщо ваш гаджет не просто помітно гріється, а ще й дуже швидко розряджається, рано чи пізно це може привести до поломки і дорогого ремонту.

Також розповідали, чому важливо оновлювати свій смартфон і що буде, якщо цього не робити. Незалежно від його масштабу непотрібних апдейтів не буває, оскільки кожне з них – це поліпшення існуючої версії системи. 

Вас також можуть зацікавити новини: