Чому не можна заряджати смартфон в чохлі: важливий момент / фото ua.depositphotos.com

Сучасні смартфони – пристрої, з одного боку, доволі надійні, а з іншого – досить крихкі. Так, для прикладу, неправильні умови підзарядки акумулятора сприяють більш швидкому виходу телефону з ладу. 

З огляду на, що більшість користувачів заряджають свої телефони мало не кожен день, існує поширена помилка, коли ми підключаємо пристрій до живлення, не знімаючи при цьому захисний чохол. Рано чи пізно через це з батареєю можуть початися серйозні проблеми

Чому не можна заряджати смартфон в чохлі

Коли смартфон заряджається, він виділяє тепло, і якщо пристрій знаходиться в корпусі, тепло не може вільно поширюватися, що може призвести до перегріву та пошкодження акумулятора пристрою. Крім того, деякі чохли можуть заважати правильній вентиляції смартфона, що також може викликати перегрів і погіршення його продуктивності.

Відео дня

Ще один момент – зарядка в чохлі може займати більше часу, ніж без. Все через те, що якщо смартфон нагрівається під час зарядки, то це дуже часто призводить до того, що він заряджається повільніше. Таким чином зняття чохла дозволяє прискорити процес зарядки.

Про правила зарядки без чохла йдеться на сайті багатьох виробників смартфонів. Зокрема, Apple стверджує, що зарядка Айфона без чохла позитивно позначиться на тривалості терміну служби акумуляторного блоку.

Тому, щоб уникнути цих проблем, перед зарядкою смартфона рекомендується зняти чохол. Це дозволить теплу вільно поширюватися, зменшить ризик перегріву і допоможе продовжити термін служби пристрою.

А якщо ви турбуєтеся про те, що ваш телефон може отримати подряпини під час зарядки без чохла, то можна помістити його на м'яку тканину.

Які ще помилки не можна допускати при зарядці смартфона:

  • Часті цикли заряду-розряду. Рекомендується використовувати тактику "20-80": тобто розряджати телефон слід не нижче 20%, а заряджати не більше 80%.
  • Нічні зарядки. Хоч після досягнення 100% заряду сучасні телефони відключаються від зарядки, все одно через деякий час цей показник опускається до 99% і телефон знову починає заряджатися. Через це батарея у нього деградує швидше.
  • Дешеві зарядні пристрої. Завжди використовуйте якісні зарядні пристрої, не використовуйте підробки або несертифіковані девайси, оскільки вони можуть пошкодити акумулятор.
  • Перегрів. Не залишайте пристрій на прямому сонячному світлі або поблизу джерел тепла.

Нічна зарядка шкодить батареї пристрою / фото ua.depositphotos.com

Раніше УНІАН розповідав, для чого потрібен "режим польоту" в телефоні. Хоча спочатку цей режим впровадили в телефони та планшети для активації під час перельотів, він насправді може стати в пригоді і в повсякденному житті.

Також ділилися нюансами про те, як правильно ставити смартфон на зарядку: скоріш за все, більшість людей ніколи навіть не замислювалась про це, роблячи так, як вийде. Однак дуже важливо дотримуватися правильної послідовності при підключенні свого девайса до зарядки.

Вас також можуть зацікавити новини: