Telegram пропали повідомлення: перевірте свій ліміт / фото ua.depositphotos.com

Мало хто знає, але для кожного користувача в Telegram передбачено ліміт на кількість відправлених і отриманих повідомлень. Якщо перевищити його, месенджер почне видаляти найстаріші повідомлення.

У Telegram є дві "скриньки" для зберігання повідомлень – одна для чатів, інша  – для каналів, які доступні в режимі читання. Як з'ясувалося, ліміт для кожної "скриньки" становить близько 3 мільйонів повідомлень, а кількість повідомлень в одному чаті або каналі не може перевищувати мільйона.

Як перевірити, скільки повідомлень ви написали в телеграмі

Дізнатися, скільки до цього числа залишилося у ваших переписках досить просто: натисніть у діалозі на пошук і напишіть "+" (плюс) або "-" (мінус). Вище клавіатури з'явиться загальна кількість надісланих і отриманих повідомлень.

Відео дня

У Telegram є ліміт на кількість повідомлень: як дізнатися, скільки залишилося

Окремо можна порахувати, скільки повідомлень ви вже відправили/отримали в усіх особистих чатах. Для цього є бот @accountcountbot. Запустіть його, він звернеться до внутрішніх інструментів Telegram і покаже ID повідомлення.

Якщо це число помітно менше мільйона, то не варто турбуватися – старі листування ще не скоро почнуть видалятися. А якщо більше мільйона, то ймовірно, що певна частина ваших повідомлень уже загублена. І навіть якщо видалити відправлені або отримані повідомлення, обнулити ліміт не вийде.

У Telegram є ліміт на кількість повідомлень: як дізнатися, скільки залишилося

Щоб зберегти важливі листування та уникнути їхньої втрати, варто заархівувати їх, що можна зробити через десктопну версію Telegram. Іншим варіантом є вихід із групових чатів, у яких ви не активні, особливо якщо їхня тематика вас не цікавить. Важливо пам'ятати, що в ліміті враховуються не тільки повідомлення, які ви надсилаєте, а й ті, які отримуєте.

Раніше УНІАН ділився лайфхаком, як очистити Telegram за 1 хвилину, нічого при цьому не видаляючи. Аналогічну процедуру можна виконати з WhatsApp, YouTube, TikTok та іншими додатками, які вирізняються невгамовним апетитом.

Вас також можуть зацікавити новини: