Як звільнити пам'ять у телеграмі: виконайте цю просту процедуру / фото REUTERS

Telegram, подібно іншим сучасних месенджерів, володіє дивовижним талантом розростатися в розмірах і займати суттєву частину внутрішнього сховища смартфона.

Щоб забити всю пам'ять телефону "телеграмом", не обов'язково навмисно накопичувати гігабайти інформації, наприклад, пересилати в "Збережене" фільми в 4K. Для цього достатньо користуватися ним, як зазвичай – гортати новини, обмінюватися фото, відео та іншим медіаконтентом. Усе це займає пам'ять.

Для наочності наведемо приклад: зайдіть у своєму телефоні в налаштування і вивчіть загальний розмір програм. Найімовірніше, Telegram або ваш основний месенджер для листування займає з десяток гігабайтів, якщо ви до цього ніколи його не "чистили".

Відео дня

Як очистити Telegram за 1 хвилину, нічого при цьому не видаляючи: є рішення

На щастя, цю ситуацію легко виправити. Звичайно, можна просто видалити Telegram, але повторне завантаження поверне всі гігабайти назад. Є більш радикальний метод – очищення кешу. На iOS і Android алгоритм один і той самий:

  • Зайти в налаштування Telegram
  • Перейти в розділ "Дані та сховища → "Використання сховищаі".
  • Натиснути на опцію "Очистити кеш".

Процедура очищення, як правило, займає менше ніж хвилину. Важливо, що цим способом ви очистите сам кеш, не видаляючи самі чати з листуванням і важливою інформацією. Потім, коли месенджер знову почне займати багато пам'яті, процедуру потрібно повторити.

Як очистити Telegram за 1 хвилину, нічого при цьому не видаляючи: є рішення

Якщо ви активний користувач Telegram, також не буде зайвим встановити максимальний розмір кешу в 5 Гб. Ще можна налаштувати месенджер таким чином, щоб він автоматично чистив кеш (видаляв сміття щодня, щотижня або щомісяця).

Підкреслимо, що перевстановлення Telegram проблему зайвих гігабайтів не позбавляє, оскільки повторне завантаження програми поверне всі документи назад. Зате під час очищення кешу все непотрібне сміття буде видалено.

Аналогічну процедуру можна виконувати і з іншими месенджерами. Той самий WhatsApp під час перегляду фотографій або відео за замовчуванням зберігає весь контент у галереї. Тому його теж потрібно час від часу чистити.

У випадку, якщо Telegram не винен, а місця в телефоні все одно бракує, УНІАН розповідав про незвичний спосіб швидко звільнити пам'ять в Android-телефоні. Нічого встановлювати чи лазити в налаштуваннях не потрібно – достатньо набрати короткий номер у "дзвонилці".

Вас також можуть зацікавити новини: