Як збільшити автономність iPhone: потрібно відключити одну функцію / фото ua.depositphotos.com

iOS, на відміну від Android, – дуже оптимізована і збалансована операційка, але навіть вона має функції, які можуть зайвим чином навантажувати акумулятор iPhone. Це особливо помітно, коли ви користуєтеся смартфоном зі зношеною батареєю.

Одним з таких "пожирачів" є Wi-Fi Assist ("Підмога Wi-Fi"), який з'явився з виходом iOS 9. На це звернув увагу портал LADbible. 

На веб-сайті Apple сказано: "Wi-Fi Assist призначений для автоматичного перемикання вашого iPhone на стільникові дані, коли ваше з'єднання Wi-Fi повільне або слабке".

Відео дня

Це означає, що навіть коли ви підключені до бездротової мережі, iPhone все одно може використовувати стільникові дані у фоновому режимі. Крім того, якщо користувач перебуває в зоні з нестабільним Wi-Fi, телефон самостійно перемикатиметься між Wi-Fi та стільниковими даними. Як наслідок, дорогоцінні відсотки заряду йдуть в нікуди.

Як вимкнути Wi-Fi Assist

Заходимо в налаштування, відкриваємо розділ "Стільникові дані". Прокручуємо в самий низ і знаходимо параметр "Підмога Wi-Fi".

Якщо у вас перемикач знаходиться в активному положенні, то вітаємо – ваш iPhone серйозно навантажував акумулятор без причини. Вимикаємо цю функцію.

В iPhone знайшли функцію, з якою батарея 'тане на очах': терміново вимкніть її

Тепер ваш iPhone більше не буде автоматично переходити на стільникові дані, коли з'єднання Wi-Fi слабке. Це не тільки допоможе збільшити автономність пристрою, але й запобігли непередбачуваному використанню мобільних даних.

До речі, раніше стало відомо, що в смартфонах iPhone 15 Apple застосує абсолютно нову для себе технологію багатошарових акумуляторів. Нова технологія дозволить збільшити не тільки місткість акумуляторів, але також швидкість зарядки.

Водночас УНІАН розповідав, чому не варто заряджати смартфон до 100% і який відсоток заряду вважається оптимальним.

Вас також можуть зацікавити новини: