Як швидко зарядити телефон або планшет: включаємо режим в літаку / Фото 9to5mac

Ми часто ділимося лайфхаками по правильній зарядці смартфона і рідко, як швидко зарядити свій гаджет. У сучасних реаліях не завжди є можливість виділити декілька годин на зарядку гаджета, а хотілося б прискорити цей процес, особливо якщо батарейка почервоніла, а виходити з дому потрібно вже зараз.

Як правило, на повний заряд батареї смартфона зазвичай йде від 1,5 до 3 годин, якщо використовувати оригінальний зарядний пристрій і кабель. Щоб прискорити цей процес, досить на своєму пристрої активувати функцію, яка була там з самого її початку.

Йдеться про "режим в літаку".

Відео дня

Наскільки швидше смартфон заряджається в авіарежимі

У процесі написання статті ми зіткнулися з різними цифрами: найбільшою була 50%. Все це пов'язано з декількома факторами, що визначають економію часу:

  • загальний стан батареї;
  • модель смартфона (і місткість акумулятора);
  • характеристика зарядного пристрою.

Наведемо приклад: при зарядці iPhone SE 2022 з 0% до 100% батарея зарядилася за 80 хвилин, в той час, як при активованому авіарежимі – менше, ніж за годину. В середньому в авіарежимі техніка заряджається в 1.5-2 рази швидше, ніж у звичайному режимі. 

При цьому важливо розуміти, що режим польоту прискорить зарядку тільки за умови, що ви не використовуєте смартфон в цей час.

Як увімкнути режим польоту на телефоні

Увімкнення й вимкнення режиму польоту на телефоні залежить від моделі і операційної системи, але переважно, для більшості пристроїв це можна зробити наступним чином:

  • Android: розділ "Налаштування" → "Мережа та інтернет" → "Режим польоту" → перемістіть відповідний перемикач у потрібне положення.
  • iPhone: проведіть пальцем вгору від нижньої частини екрана → натисніть на іконку літака, щоб включити режим польоту.

Як швидко зарядити телефон і не 'вбити' батарею: потрібно увімкнути всього одну функцію

При активації даної функції відключаються багато функцій і радіомодулі, які споживають енергію. Наприклад, мобільний зв'язок, Wi-Fi, Bluetooth і GPS. Це дозволяє батареї швидше заповнити рівень заряду, оскільки телефон не буде намагається зв'язатися з мобільними вишками і вірогідно визначити, де ви знаходитесь. 

До речі, схожим чином працює режим в літаку на комп'ютері. Він теж спрямований на те, щоб заглушити всі передавачі – тим самим ви прискорите підзарядку аналогічно мобільному девайсу.

Авіарежим, сам по собі, досить універсальний помічник. Ця функція дозволяє не тільки прискорити зарядку, але й позбутися від реклами в додатках і підвищити енергоощадження, а також швидко відновити зв'язок.

Вас також можуть зацікавити новини: