На Тернопільщині подешевшали яйця / фото blog.viva.org.pl

В Тернопільській області у березні найбільше подорожчали овочі та фрукти, подешевшали – яйця та масло.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в обласному управлінні статистики, на споживчому ринку області у березні у порівнянні з лютим 2019 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,8%.

Подешевшали яйця – на 5,6%, масло – на 3,5%, молоко – на 1,5%, олія – на 1,2%.

Відео дня

Читайте такожВ Тернопільській області в лютому найбільше подорожчали овочі та цукор, подешевшали – яйця, фрукти та м’ясо

Натомість овочі подорожчали на 3,6%, фрукти – на 2,1%, хліб – на 1,3%.

Алкогольні напої та тютюнові вироби стали дорожчими на 0,6%, у т.ч. тютюнові вироби – на 0,7%, алкогольні напої – на 0,6%.

Одяг і взуття подорожчали на 10,5%, зокрема, одяг – на 12,8%, взуття – на 8,0%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,2% відбулося головним чином внаслідок підвищення тарифів на каналізацію на 3,9% та водопостачання на 3,6%. Разом з тим утримання та ремонт житла подешевшали на 0,7%.

У сфері охорони здоров'я ціни зросли на 0,3%, у т.ч. вартість амбулаторних послуг зросла на 2,5%, фармацевтичної продукції – на 0,2%.

Зниження цін на транспорт у цілому на 0,5% в основному спричинено здешевленням автомобілів на 2,0%, палива та мастил – на 0,2%. Разом з тим на 4,5% подорожчав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.

У сфері зв’язку ціни зросли на 2,1%, що пов’язано з подорожчанням послуг мобільного зв’язку на 5,3%.

Подорожчання послуг освіти на 1,6% головним чином спричинено зростанням плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 14,8%.

Довідка УНІАН. З початку року індекс споживчих цін в області зріс на 2%.