Наразі в області функціонує 860 бібліотек, 777 з яких – у селі / Фото ReadRate

На Тернопільщині планують об’єднувати бібліотеки, аби підвищити якість послуг, які вони надають. Як повідомив УНІАН начальник управління культури Тернопільської ОДА Григорій Шергей, наразі в області функціонує 860 бібліотек, 777 з яких – у селі.

Фонди окремих бібліотек належно не поповнюються. Один із виходів керівництво області бачить в об’єднанні бібліотек.

«Наразі спрямовуємо громадську думку та бібліотечних працівників на те, аби шукати варіант, який дозволить створити нормальні умови праці в бібліотеках, і, що найважливіше, поповнити їх новими книжками, а також вберегти або закликати працівника, який буде дбати, аби книжка була популяризована», – каже Шергей.

Відео дня

Читайте такожСудилище над директором української бібліотеки в РФ: звинуватили у "розпалюванні ненависті" до росіян

Головний спеціаліст управління культури Ігор Натолочний при цьому зауважив, що реформування бібліотечної галузі в області буде довготривалим і в першу чергу стоятиме завдання  зберегти мережу та оптимізувати бібліотечну галузь.

Розпорядженням голови ТОДА Степана Барни від 17 червня 2016 року № 381 було схвалено Стратегію розвитку бібліотек Тернопільської області на період до 2025 року. Нині в результаті реалізації гуманітарних проектів та бюджетного фінансування 127 публічних бібліотек області обладнані 587 персональними комп’ютерами (ПК), з них 117 бібліотек надають доступ до мережі Інтернет (560 ПК). У 67 сільських бібліотеках області функціонує 163 ПК, з них у 60 бібліотеках – з доступом до мережі Інтернет (155 ПК).