Рим, Будапешт і Барселона – найкращі міста світу для піших прогулянок / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Останніми роками стає дедалі популярнішим формат відпочинку сіті-брейк, коли туристи приїжджають на кілька днів до інших міст, щоб спокійно там відпочити – без зайвого поспіху досліджувати місцеві пам'ятки та кулінарні традиції.

Щоб допомогти туристам обрати місто для свого наступного сіті-брейку, сервіс з організації пішохідних турів GuruWalk склав список зі 100 найкращих міст світу для піших прогулянок. Рейтинг ґрунтується на даних про бронювання та пошук для 800 міст у 120 країнах світу, зроблених на вебсайті сервісу в період з квітня 2023 року по квітень 2024 року, пише Daily Mail.

Згідно з результатами дослідження, найбільш пішохідною країною світу є Іспанія: 28 її міст входять до списку 100 найкращих. Франція фігурує сім разів, а Велика Британія з'являється тричі поряд із Польщею, Колумбією та В'єтнамом. При цьому до списку потрапило тільки одне місто США.

Відео дня

Ну а найкращим містом світу для піших прогулянок визнали столицю Італії – Рим, де є безліч пам'яток світового класу, від Колізею до Пантеону, до яких легко дійти пішки.

"Величезна кількість пам'яток іноді змушує туристів навіть не знати, з чого почати. Тому не дивно, що в Римі проводиться більше екскурсій, ніж у будь-якому іншому місці", – прокоментували вибір експерти GuruWalk.

За ним ідуть угорська столиця Будапешт та іспанська Барселона. Загалом до топ-10 потрапили виключно європейські міста, тоді як найкращим неєвропейським містом для прогулянок у рейтингу стало колумбійське місто Медельїн, яке посіло лише 24 місце.

Топ-10 найкращих міст світу для піших прогулянок

1. Рим, Італія.

2. Будапешт, Угорщина.

3. Барселона, Іспанія.

4. Мадрид, Іспанія.

5. Флоренція, Італія.

6. Лісабон, Португалія.

7. Прага, Чехія.

8. Амстердам, Нідерланди.

9. Лондон, Велика Британія.

10. Порту, Португалія.

Як повідомляв УНІАН, раніше туристам назвали три напрямки в Італії, що набирають популярність, які могли б замінити переповнені Рим або Венецію.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.