Стамбул визнали найпопулярнішим містом Європи для весняного сіті-брейку / фото ua.depositphotos.com

Останніми роками концепція відпочинку у форматі сіті-брейк (від англійського city break) стає дедалі популярнішою. Люди, які живуть і працюють у напруженому ритмі, через брак можливості вирушити на тривалий відпочинок, беруть два-три дні відпустки, щоб вирватися на кілька днів в інше місто для перезавантаження. І весна – чудовий час для цього.

Британська платформа з планування подорожей KAYAK склала список найпопулярніших міст Європи, куди туристи найчастіше намагаються вирватися на сіті-брейк, пише Express.

Очолило рейтинг найбільше місто Туреччини – Стамбул, яке пропонує туристам насичену програму для відпочинку і доступні ціни.

Відео дня

"Це турецьке місто з багатою історією та унікальним положенням єдиного міста у світі, розташованого на двох континентах, внесено до списку найкращих напрямків для відвідування 2024 року для багатьох мандрівників. Незалежно від того, чи хочете ви насолодитися кулінарією, яка бурхливо розвивається, залитими сонцем пляжними днями або ж дослідити стародавні руїни без літнього натовпу, Стамбул є ідеальним місцем для найрізноманітніших мрій про відпустку", – зазначив представник KAYAK.

До слова, поради з приводу того, як провести сіті-брейк у Стамбулі, ви можете прочитати в нашому окремому матеріалі.

10 найпопулярніших міст для сіті-брейку навесні 2024 року

1. Стамбул, Туреччина.

2. Амстердам, Нідерланди

3. Париж, Франція.

4. Барселона, Іспанія.

5. Малага, Іспанія.

6. Лісабон, Португалія.

7. Аліканте, Іспанія.

8. Рим, Італія.

9. Дублін, Ірландія.

10. Фару, Португалія.

Як повідомляв УНІАН, раніше туристам назвали курорти на топ-напрямках Європи, де можна уникнути натовпів цього літа. Серед них – мальовничі міста в Хорватії, Греції, Іспанії та Італії.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.