Дайя – єдина збережена в ОАЕ фортеця \ russianemirates.com

Історичний форт Дайя (Dhayah Fort), побудований у XVIII столітті, пройде повну реконструкцію і буде відкритий для туристів в жовтні 2020 року.

Читайте такожВ Абу-Дабі відкрився мангровий парк (фото, відео)

Про це повідомили в Департаменті старожитностей і музеїв емірату Рас-Аль-Хайма, на території якого і знаходиться пам'ятник, передає russianemirates.com. Там зазначили, що Дайя – єдина збережена в ОАЕ фортеця. Проект реконструкції виконується спільно з Управлінням туристичного розвитку Рас-Аль-Хайми, яке розраховує, що замок стане новим популярним туристичним напрямом в еміраті.

Відео дня

Як очікується, його зможуть додати в свою екскурсійну програму відвідувачі всесвітньої виставки «ЕКСПО-2020». Замок, побудовано на плато, що складається з двох частин і оточений кам'яною огорожею, головний вхід знаходиться на південному заході.

В управлінні повідомили, що район Дайя, де знаходиться однойменний форт, і Шамаль (Shamal) були першими населеними районами в Рас-Аль-Хаймі, в основному, завдяки своєму стратегічному розташуванню на березі моря. З нього можна було бачити кораблі, що заходять в затоку.

Крім того, у форті булизнайдені залишки артилерійських снарядів 1970-х років, що говорить про те, що форт виконував і оборонну функцію. Останню реновацію форт проходив у 2000 році. З тих пір на його стінах з'явилися графіті і різні написи, залишені туристами.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.