Ілюстрація REUTERS

Австрійські авіалінії відмовляються направити в Київ літак з українцями, які застрягли в аеропорту і чиї рейси було скасовано.

Про це посол України в Австрії Олександр Щерба повідомив у соціальній мережі Facebook.

Читайте такожЧерез карантин у Відні "застрягли" 360 українців – очевидець

Відео дня

«Люди в аеропорту закипають. Просимо «Австрійські авіалінії» направити до Києва літак з українцями, які не потрапили на їхні скасовані рейси. Поки безуспішно. Ну і найголовніше - чекаємо на інформацію щодо чартерів на європейські столиці. Я розумію, що це питання дуже затягнулося, але впливу на це не маємо. Чартер буде. Коли - поки не відомо», - написав посол.

Також він повідомив, що автомобілісти, які перебувають біля приміщення посольства, є стомленими, але нагодованими, з можливістю скористатися туалетом в дипломатичній установі.

«Доступ на територію я дозволив. Одну жінку в аеропорту повезли до лікаря (розійшлися шви). Українці Відня везуть в посольство спальні мішки та килимки (дякуємо!)» - додав Щерба.

Як повідомляв УНІАН, найбільший лоукост-авіаперевізник у Центральній та Східній Європі угорська авіакомпанія Wizz Air автоматизувала процес відшкодування вартості квитків у зв'язку з великою кількістю скасованих рейсів через обмеження щодо подорожей у рамках мінімізації поширення пандемії коронавірусу COVID-19.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.