Експерт дав поради щодо відпочинку на морі в цьогоріч / фото visitkherson.gov.ua

Улітку 2020 року на чорноморських пляжах України будуть відпочивати мало не стоячи.

Такий прогноз в інтерв'ю сайту УНІАН озвучив організатор авторських турів по Україні Микола Іващенко.

Читайте такожСтало відомо, коли відкриють пляжі в Києві

Відео дня

Він вважає, що пляжі, швидше за все, будуть переповнені, і ціни злетять. «Вже зрозуміло, що очікується аншлаг в Одесі, Затоці, на Херсонщині, в районі Бердянська. Добре відпочине той, хто найближчими днями забронює житло. Але ті, хто звик відпочивати за кордоном, знайдуть небагато більш-менш якісних готелів в Україні. Причому, вони скористаються ситуацією і розцінки в них будуть швейцарськими. У нас є більше місць для тих, хто готовий відпочивати в «спартанських умовах». У цьому сегменті навантаження зросте, але не в рази. Але, однозначно, на чорноморських пляжах будуть відпочивати мало не стоячи», – упевнений експерт.

При цьому він зазначив, що є куточки узбережжя, де можна відпочивати в наметах.

«Якби я вирішив відпочивати на море, вирушив би в такі місця. Наприклад, на Кінбурнську косу в Херсонській області. Від найближчого села треба їхати розбитою дорогою, потім по піску – це захищає від потоку туристів. Але якщо ви добралися, на вас чекає чисте море, білий пісок, солоне озеро рожевого кольору, дика природа. Також на півострові Джарилгач. Складно потрапити на косу Бірючий острів, але там – українські Мальдіви», – порадив Іващенко.

Повну версію інтерв'ю читайте на сайті УНІАН.

Як повідомляв УНІАН, за словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка, найбільше в Україні, як і в усьому світі, від коронавірусу і обмежувальних карантинних заходів постраждали туристична галузь, ресторанно-готельний бізнес і транспорт.

У цьому зв'язку Кабінет міністрів активно обговорює механізми прямого стимулювання розвитку внутрішнього туризму в Україні.