Вінницький міський голова Володимир Гройсман задав планку для вінницьких комунальників.  «Під час снігопадів стандартом для комунальних служб на дорогах має бути чорний асфальт. І транспорт, і пішоходи повинні мати можливість комфортно пересуватись містом», - розпорядився мер.

Тим часом нарікати на відповідні служби вінничани особливих причин і не мали. Як кажуть в мерії, у ліквідації наслідків першого снігопаду у Вінниці було задіяно 54 одиниці спецтехніки. Дорожники приступили до очистки та прибирання вулиць вже о 9:30 3 грудня. У роботах було задіяно 27 одиниць спецтехніки. Працювали до ранку, очищаючи основні магістралі. 4 грудня їх замінила наступна зміна.

Завдання на сьогодні – прочистити другорядні та віддалені дороги, тротуари, а також Хмельницьке шосе, де вчора поблизу зупинки «Лісопарк» сталась аварія водопроводу (роботи по її ліквідації були завершені того ж дня о 23:15).

Відео дня

Робота комунальників ускладнюється тим, що на багатьох вулицях обабіч тротуарів стоять припарковані автівки. «Ми звертаємось до усіх автовласників із проханням: утриматись під час хуртовин від поїздок, а також прибрати свої машини з проїжджих частин та тротуарів, щоб дати можливість прибиральній техніці виконати роботи по очистці міста,» - говорить заступник директора департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Павлінчук.

Триває наведення порядку і на прибудинкових територіях висоток: 17 одиниць тротуарно-прибиральної техніки очищають двори багатоповерхівок від снігу, іще 10 – проводять посипку протиожеледними матеріалами. «Задіяні також всі 550 двірників, а також близько півсотні працівників будівельних бригад ЖЕКів. – Розповідає директор департаменту житлового господарства Сергій Кушнір. – Вчора працювали з 12-ї до 22-ї години, сьогодні приступили з 5-ї ранку і працюватимуть доти, доки не завершать всі роботи».