Бойові розрахунки ЗРК БУК-М1 відбули на бойові позиції для відпрацювання умовно-бойового завдання / скріншот

На Донбасі перевірили боєготовність систем протиповітряної оборони підрозділів Об’єднаних сил.

Про це повідомляється на сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook.

Зазначається, що на виконання наказу командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва здійснено перевірку готовності чергових сил протиповітряної оборони до виконання завдань за призначенням.

«Бойові обслуги ЗРК БУК-М1 зі складу підрозділів ППО Об’єднаних сил за сигналом вибули на бойові позиції для відпрацювання умовно-бойової задачі», - йдеться в повідомленні.

У штабі зауважили, що, зайнявши стартові позиції, зенітні ракетні батареї виконали завдання щодо пошуку повітряної цілі, взяття її на автоматичне супроводження та умовне знищення.

Читайте такожПорошенко: воєнний стан продовжать лише при масштабному вторгненні Росії

«Перевірка показала, що підрозділи ППО Об’єднаних сил готові швидко та вчасно реагувати на будь-яку агресію з повітря», - додали у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, після нападу Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки з 26 листопада на 30 діб запроваджено воєнний стан у 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдавського кордону, а також уздовж узбережжя Чорного та Азовського морів.

Як повідомляв УНІАН, після нападу Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки з 26 листопада на 30 діб введено військове положення в 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів.

Як повідомляв УНІАН, українські військові завдали потужного удару по окупантах на Донбасі - у бойовиків серйозні втрати.