Тривають заходи бойової підготовки морських піхотинців  \ facebook.com/navy.mil.gov.ua

У Військово-морських силах Збройних сил України (ВМС ЗСУ) розпочались тактичні навчання підрозділів морської піхоти та оперативного резерву першої черги.

Читайте такожЗСУ можуть впевнено стримати наступ російської армії – експерт

Про це повідомляє командування ВМС ЗСУ у Facebook. «У ВМС ЗСУ розпочалися ротні тактичні навчання підрозділів морської піхоти та оперативного резерву першої черги», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що відповідно до плану підготовки підрозділів, тривають заходи бойової підготовки морських піхотинців та військовослужбовців оперативного резерву першої черги.

З даними командування ВМС, військовослужбовці відпрацьовують елементи висадки повітряного десанту, здійснення авіаудару по морських цілях за підтримки авіації, знищення умовного противника силами артилерії та проведення деблокуючих дій умовного противника вздовж морського узбережжя.

Своєю чергою керівник навчання полковник Андрій Гнатов зазначив, що особовий склад цілком впорався з поставленими завданнями та готовий до захисту територіальної цілісності держави.

Наступним етапом злагодження стануть батальйонно-тактичні навчання військовослужбовців оперативного резерву та особового складу бригади морської піхоти.

Як повідомляв УНІАН, після нападу Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки з 26 листопада на 30 діб запроваджено воєнний стан у 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також уздовж узбережжя Чорного та Азовського морів.